VETHGEDRUKT

 
 

Welkom op mijn website

Begin 2018 volgde ik een korte cursus typografie bij LetterpressAmsterdam. Sindsdien ben ik doorgegaan met de boekdrukkunst en heb ik aan enkele projecten (mee)gewerkt, waaronder diverse opdrachten voor ex libris, vijf uitgaven met het thema Bob Dylan en drie drukkersprojecten. Ook stond ik met eigen werk op de Boekdrukkunst Beurs te Leiden in 2019. Voorheen hield ik mij naast het schilderen bezig met diverse grafische technieken zoals etsen, zeefdrukken en lithografie. Nu zoek ik vooral de uitdaging in de combinatie van linosneden met boekdruk.

Na een serie uitgaven in kleine oplagen, waarvan de meeste al zijn uitverkocht ben ik in juni begonnen met een serie van portretten in linosnede gecombineerd met letters in boekdruk.

Verder werk ik gestaag door aan een uitgave van 4 gedichten, geschreven door mijn broer Huib.


NIEUWE UITGAVE:

4 SEIZOENEN

Maarten maakte deze uitgave in samenspraak met zijn broer Huib, die de  gedichten over de jaargetijden schreef in 4 afzonderlijke boekjes. Na hun uitgave over het alfabet “van A naar B” is dit een ode aan de prettige afwisseling die wij jaarlijks in de natuur doormaken, het 5e boekje gaat over de gedachten achter deze fascinatie. Elk seizoen kreeg in de beeldende uitwerking eigen kleuren en vormen, maar Maarten heeft ook eenheid proberen te scheppen door de keuze van het lettertype, de wijze van vouwen en de bewaarbox die het geheel bij elkaar houdt. En zo heeft hij weer een stap verder gezet in zijn steeds groter wordende liefde voor de combinatie van vrije expressie en het ambachtelijke drukwerk! Elk exemplaar is genummerd en gesigneerd.

In een oplage van 45 stuks, voor € 70 (excl. verzendkosten)


ANDERE UITGAVEN:

Bringing it all Back

De tweede samenwerking tussen Tom Willems (tekst) & Maarten (zet- & drukwerk), met opnieuw een open brief van zo’n 900 woorden aan Bob Dylan. Voor de omslagen liet Maarten zich inspireren door de hoes van Bringin’ It All Back Home (1965) in de kleuren rood en zwart. Er was een beperkte keuze tussen vier verschillende omslagen (alleen omslag B is nog te bestellen).

In een oplage van 80 stuks, voor € 15 (incl. verzendkosten)


Tangled up in Blue # 3

Elke pagina bevat een 2 kleuren linosnede met tekst en portret van Bob Dylan

In een oplage van 40 stuks, voor € 30 (incl. verzendkosten)

Te bestellen via e-mail: maarten.mgv@kpnmail.nl


Maarten Giltay Veth: maarten.mgv@kpnmail.nl


Andere website: www.maartengiltayveth.nl


Laatste update: 2 september 2021 

Vethgedrukt is de drukkersnaam van Maarten Giltay Veth