VETHGEDRUKT

 
 

Welkom op mijn website

NIEUWS: Tijdens de Boekkunst Beurs te Leiden van 6 & 7 november 2021 ontving ik van het Bestuur van Drukwerk in de Marge de Emile Puettmann Prijs ! Bere trots ben ik op deze aanmoedigingsprijs (voor talent) als beginnend drukker. Linksboven een foto van de wisselprijs.


Begin 2018 volgde ik een korte cursus typografie bij LetterpressAmsterdam. Sindsdien ben ik doorgegaan met de boekdrukkunst en heb ik aan enkele projecten (mee)gewerkt, waaronder diverse opdrachten voor ex libris, vijf uitgaven met het thema Bob Dylan en drie drukkersprojecten. Ook stond ik met eigen werk op de Boekdrukkunst Beurs te Leiden in 2019. Voorheen hield ik mij naast het schilderen bezig met diverse grafische technieken zoals etsen, zeefdrukken en lithografie. Nu zoek ik vooral de uitdaging in de combinatie van linosneden met boekdruk.

Na een serie uitgaven in kleine oplagen, waarvan de meeste al zijn uitverkocht ben ik in juni begonnen met een serie van portretten in linosnede gecombineerd met letters in boekdruk.

Verder werk ik gestaag door aan een uitgave van 4 gedichten, geschreven door mijn broer Huib.


2 NIEUWE UITGAVEN:

4 SEIZOENEN

Maarten maakte deze uitgave in samenspraak met zijn broer Huib, die de  gedichten over de jaargetijden schreef in 4 afzonderlijke boekjes. Na hun uitgave over het alfabet “van A naar B” is dit een ode aan de prettige afwisseling die wij jaarlijks in de natuur doormaken, het 5e boekje gaat over de gedachten achter deze fascinatie. Elk seizoen kreeg in de beeldende uitwerking eigen kleuren en vormen, maar Maarten heeft ook eenheid proberen te scheppen door de keuze van het lettertype, de wijze van vouwen en de bewaarbox die het geheel bij elkaar houdt. En zo heeft hij weer een stap verder gezet in zijn steeds groter wordende liefde voor de combinatie van vrije expressie en het ambachtelijke drukwerk! Elk exemplaar is genummerd en gesigneerd.

In een oplage van 45 stuks, te koop voor € 60


LIJNENSPEL

Een fijn tussendoortje, op het formaat van 15x10cm. Voor het eerst gebruikte ik koperen lijnen, en dat in combinatie met alle loden lettertypen welke ik voor in de eigen drukkerij heb verzameld.

De woorden bedacht ik samen met Huib [HuMa]. Gedrukt op de etspers.

In een oplage van 25 stuks, te koop voor € 15 (zie foto bij Uitgaven)


Maarten Giltay Veth: maarten.mgv@kpnmail.nl


Andere website: www.maartengiltayveth.nl


Laatste update: 12 januari 2022

 

Vethgedrukt is de drukkersnaam van Maarten Giltay Veth